Wat is duurzame inzetbaarheid?

Preventie is pure winst

Duurzame inzetbaarheid is belangrijk omdat ervoor zorgt dat u en uw medewerkers gezond, gemotiveerd en productief blijven tijdens hun gehele loopbaan en vitaal met pensioen kunnen gaan. Dit is heel belangrijk voor de mensen zelf maar ook voor de maatschappij in het geheel.


Duurzame inzetbaarheid is belangrijk omdat dit ervoor zorgt dat u en uw medewerkers gezond, gemotiveerd en productief blijven tijdens hun gehele loopbaan en vitaal met pensioen kunnen gaan. Dit is heel belangrijk voor mensen zelf maar ook voor de maatschappij in het geheel.

Een aantal redenen waarom Duurzame Inzetbaarheid belangrijk is:

Kostenbesparing:
Door te investeren in duurzame inzetbaarheid kunnen werkgevers kosten besparen op het gebied van ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en vervanging van medewerkers.

Veranderende arbeidsmarkt:
Vergroening, verzilvering en globalisering zorgen ervoor dat de organisaties maar ook medewerkers zich zullen moeten blijven ontwikkelen om relevant te blijven. Duurzame inzetbaarheid kan ervoor zorgen dat zowel de organisaties en medewerkers beschikken over de juiste kennis en vaardigheden om mee te gaan met deze veranderingen. 

Productiviteit:
Duurzame Inzetbaarheid kan bijdragen aan een hogere productiviteit omdat medewerkers beter in staat zijn om hun werk uit te voeren en gemotiveerd blijven om zichzelf te ontwikkelen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Maatschappelijk verantwoordelijkheid:
Organisaties hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid om te zorgen voor de gezondheid en welzijn van de ondernemer zelf maar ook de van medewerkers. Door te investeren in duurzame inzetbaarheid dragen zij een steentje bij aan een gezonde én duurzame samenleving.

Gezondheid en welzijn:
Door te investeren in duurzame inzetbaarheid kunnen werkgevers zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving, waardoor het risico op werk gerelateerde gezondheidsproblemen worden verminderd. Op de werkvloer mag er zeker aandacht worden besteed aan een gezonde werk-privé balans, gezonde voeding en voldoende beweging.

Kortom:
Duurzame inzetbaarheid is belangrijk voor de productiviteit, gezondheid en welzijn van u en uw medewerkers. Duurzame inzetbaarheid kan bijdragen aan kostenbesparingen en dus ook aan een duurzame bedrijfsbeleid.


    Copyright© | Transiënt Holding | R&B